Kelionės

Kosta Dorada kurortas


Jūsų atostogos saulėtame Kosta Dorada kurorte Ispanijoje.

Poilsis Ispanijos Kosta Dorada kurorte patiks ne tik mėgstantiems pasinerti į skaidrų jūros vandenį, pasimėgauti saule, bet ir pakeliauti bei pažinti šio krašto istoriją. Ši provincija garsėja UNESCO saugomų istorinių paminklų gausa.

Čia buvo įsikūrusios romėnų imperijai priklausiusios gyvenvietės, o švelnus klimatas ir migdolų medžių giraitės bei autentiška šio krašto atmosfera sužavės kiekvieną keliautoją.

Kosta Dorada – tai 216 km Balearų jūros pakrantės ruožas Ispanijos šiaurės rytuose. Kosta Dorada nustebins jus vaizdingu kraštovaizdžiu, įdomia istorija, išskirtine architektūra.

Būtinai aplankykite Barseloną. Tai Katalonijos regiono sostinė. Senamiesčio širdis – gotikinis kvartalas. Tai viduramžių gotikos pastatų ir bažnyčių muziejus po atviru dangumi. Mieste labai ryški Antonijaus Gaudi įtaka miesto architektūrai. Pasivaikščiokite siauromis senamiesčio gatvėmis, pamatykite įdomiausius miesto muziejus, Karalių aikštę, Sant Jaume aikštę.

Privalote pamatyti įspūdingą paskutinį A. Gaudi suprojektuotą namą, kurį kasmet aplanko milijonas turistų iš viso pasaulio. Jo architektūra unikali- tai toks pasakiškas stilius, kurio pastatuose nėra nei vienos tiesios linijos. Viskas lenkta, apvalu ir kupina simbolių.

Į rytus nuo senamiesčio – Triumfo arka bei Ciutadella parkas netoliese.

Apsilankykite Šventosios Šeimynos (La Sagrada Familia) bazilikoje. Ši bažnyčia – miesto simbolis ir garsiausias Antoni Gaudi kurinys. Tai viena iš originaliausių bažnyčių pasaulyje.

Nusifotografuokite prie bronzinės K. Kolumbo statulos. Manoma, kad jis buvo kilęs iš Katalonijos ar net Barselonos.

Pasivaikščiokite La Rambla gatve, garsėjančia šurmuliu, gražiomis kavinukėmis ir parduotuvių vitrinomis.

Užsukite į garsų La Boqueria turgų ir pasigrožėkite įvairiaspalviais vaisiais bei čia parduodamomis jūros gėrybėmis . Tai populiariausias maisto turgus Barselonoje.

Verta apsilankyti Valensijoje. Miestas buvo įkurtas 138 m. pr. m. e. ir buvo vienas svarbiausių Ispanijos miestų. Pasivaikščiokite po senamiestį, pajuskite jo dvasią. Pasigrožėkite architektūra, aplankykite XIV a. Išlikusius miesto vartus bei gotikinę katedrą XIII-XV a., paskanaukite firminiu ryžių patiekalu paella.

Nepamirškite užsukti į viduržiemio jūros pakrantėje, ant kalvos įsikūrusį Taragonos miestą, kuriame išlikę senovės Romos statinių ir jų liekanų. Romėnų laikais Taragona buvo Katalonijos sostinė. Taragonos miestas įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Būtinai aplankykite Pobleto vienuolyną, kuris įsteigtas 1151 m. Ir yra vienas didžiausių katalikų vienuolių cistersų ordino vienuolynų Ispanijoje. Jis įrašytas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Taip pat siūlome apsilankyti Siuranoje. Kaimas įsikūręs Taragonoje. Būtent čia 1153 m. krikščionys užėmė paskutinį musulmonų anklavą.

Tai vienas iš gražiausių Ispanijos kaimų, kuris atsisakė gražiausio kaimo titulo, nes bijo turistų antplūdžio. Pasivaikščiokite ir pajuskite kalnų apsuptyje pastatyto kaimelio grožį ir dvasią.

Ispanai garsėja išskirtine muzika bei originaliais šokiais. Pasinerkite į ispaniško šokio ritmą. Apsilankykite ispaniškos muzikos fiestoje. Jums tikrai patiks.

Kelionės maršrutasData
Vilnius > Barselona2024-09-19
Vilnius > Barselona2024-09-25
Vilnius > Barselona2024-09-26

Paragaukite Ispanijos skonio.


*Keliautojų dėmesiui. Ekskursijas organizuoja Tour Consultant Ltd. Ekskursijos į kelionės kainą neįskaičiuotos. Už ekskursijas atsakingi organizatoriai turi teisę keisti kelionės programą, objektus, sąlygas ir kainas. Objektų lankymo tvarka, eiliškumas, skaičius ir įėjimo bilietų kaina gali kisti. Bauer Tour už ekskursijų programas neatsako ir jų neorganizuoja.


KAIP UŽSISAKYTI KELIONĘ
Skambinkite arba rašykite mums bei gaukite išsamesnę informaciją:

Sekite mus