Kelionės

Malta

Nepraleiskite idealios progos pakeliauti po Viduržiemio jūros skalaujamą Maltą. Tai nuostabaus grožio sala – turtinga savo istorija ir kultūra. Maltoje visus metus vyrauja šiltas ir malonus oras, todėl apsilankyti joje galima bet kurį sezoną, o geriausias laikas - vėlyvas ruduo, kada vanduo dar šiltas ir oras maloniai vėsus.

Nuplaukite į Gozo salą. Kuri iš visų pusių apsupta vešlios augmenijos, žavingų kaimelių ir barokinės architektūros.

Verta pamatyti ir Dwejra Bay, kur rasite Žydrajį langą, Grybo uolą, vidinę jūrą, mėlynąją uolą – tai įdomiausi objektai, kurie traukia minias turistų iš viso pasaulio.

O svarbiausia nepraleiskite progos apsilankyti Madonos Ta’Pinu šventykloje. Tai pati stipriausia religinė ir dvasinė Marijos apsireiškimo vieta, piligrimų traukos centras.

Valeta – Maltos sostinė ir pagrindinis uostamiestis. Tai UNESCO pasaulio paveldo objektas, gausus istorinių paminklų. Ši mažiausia sostinė Europos Sąjungoje nenusileidžia didiesiems Europos miestams savo istorija, kultūra bei archtektūra. Miestas, apjuostas įtvirtinimais pastatytais dar XVI a.

Pamatykite Šv. Jono katedrą – gražiausią barokinio stiliaus šedevrą Maltoje, išsiskiriančią puošybos elementais. Pasigrožėkite Caravaggio kūriniu – “Šv. Jono Krikštytojo galvos nukirtimas”.

Pasivaikščiokite po Šv. Antano sodus. Spalvų įvairovė, aromatas ir grožis jus tikrai pakerės. Būtinai sustokite nuotraukai Viršutiniuosiuose Barrakka soduose, iš kurių atsiveria gražiausias panoraminis vaizdas uostamiestyje. Išgirskite Birgu miesto didingą istoriją, kuri garsėja seniausia Švento Lauryno parapija, įkurta dar 11 a . pabaigoje.

Mdina tai ne tik senoji Maltos sostinė, bet ir įtvirtintas viduramžių miestas į kurį patekti galima pro vienus iš trijų vartų. Istorija, menanti 4 tūkstančius metų, įspūdinga architektūra atskleidžia miesto savitumą. Baroko stiliaus Šv. Povilo katedra.

Pasižvalgykite po žvejų miestelį Marsašloką.

Pasižvalgykite po Rotundą – tai Šv. Marijos bažnyčia – trečia pagal bažnyčios kupolą visoje Europoje

Siūlomos datos:

  • 2024-11-01 - išparduota
  • 2024-11-04 - išparduota
  • 2024-11-08


KAIP UŽSISAKYTI KELIONĘ
Skambinkite arba rašykite mums bei gaukite išsamesnę informaciją:

Sekite mus